torsdag den 3. september 2015

Første møde med Home of Good Hope og Hope Village

Endelig kom vi i gang med vores praktikforløb!
Mandagen startede ud med, at vi blev kørt til slumkvarteret Katutura hvor Home of Good Hope befinder sig. Vi blev mødt med åbne arme og massere af kram fra alle børnene. Efter en halv times hyggesnak med børnene dukkede Monica op. Hun havde nogle kæmpe gryder med, som var fyldt med ris og sammenkogt (kødsovselignende noget). Monica er lederen af Home of Good Hope og vi synes, at hun gør et fantastisk arbejde for børnene.
Vi fik til opgave at hjælpe med at give børnene mad, skære frugt og lave saftevand. På en normal dag kommer der ca. 500 børn. Om formiddagen er det primært de små børn og om eftermiddagen kommer de ældre børn, der går i skole.
Tirsdagen forløb på samme måde.
Katutura er et meget fattigt kvarter i forhold til Windhoek hvor vi bor. Der er enorm stor forskel på de sociale grupper hernede. De har ingen elektricitet, så varmt vand er en af de mange ting som ikke er tilgængeligt.
Det er med til at børnene er ekstremt beskidte og hygiejne er en fjern faktor i deres verden.
Onsdag og torsdag besøgte vi Hope Village (børnehjemmet), som også ligger i Katutura. Her blev vi også mødt med kram. Hjemmet er primært delt op i tre, en babystue og to stuer hvor drengene og pigerne er separeret, når de skal sove. Hope Village har flere ressourcer til rådighed, da de bl.a. har elektricitet. Børnene er mere renelige, da de har mulighed for at få rent tøj på.

Kulturen hernede er meget forskellig fra vores egen kultur hjemme i Danmark. Det med at komme til tiden bliver ikke vægtet særlig højt.
Vi har lagt mærke til at de Namibiske folk tager det meget stille og roligt - fx kan vi vente op til en hel time, før vi bliver hentet i forhold til planlagt...
Kenton siger "I kan ikke regne med en skid hernede"!

Vi er allerede begyndt at gøre os nogle tanker omkring vores bidrag med Ernæring og Sundhed. På begge steder har vi lagt mærke til at børnene elsker at tegne og har stor interesse i at lære at læse. Det åbner en stor mulighed for læring igennem disse pædagogiske aktiviteter. Derudover har vi fået fortalt Monica om vores donation. Tankerne imellem os og hende går nu på, at finde frem til hvad pengene skal bruges på. Vi fik indtrykket af nogle af pengene kunne gå til mere frugt, da der aldrig er nok frugt til alle børnene (10 børn om et æble)..... :(

Nu vil vi lave noget lækkert aftensmad og senere vil den stå på karaoke bar med alle de andre studerende og de lokale venner!

Varme solhilsner herfra Namibia <3







Ingen kommentarer:

Send en kommentar